Vacuumtoilet.dk

Gode råd for husejere

Bedste anbefaling

Vi anbefaler altid at man overvejer at få installeret en “omvendt spulelomme” og især i forbindelse med køb af nyt vacuumtoilet. Dette giver mulighed for at vedligeholde vacuumrørene i jorden, uden at man nødvendigvis skal ind i huset og svine hele badeværelset til – Det er især anbefalelsesværdigt hvis man lejer huset ud, idet man kan løse vacuumproblemer uden at skulle ind i huset. Hvis toilettet er gammelt og slidt, så trænger rørene i jorden nok også til lidt kærlig opmærksomhed og det er bare bedre og billigere at forebygge end at helbrede. Kontakt kloakmester Herik Errebo (tlf. 40458848 ) og hør nærmere om priser og omfang på denne opgave. Et lille råd; Gør opgaven billigere ved selv at finde stophanen ude ved vejen og grave ned til vacuumrøret inde ved huset (bare så man lige kan se røret).

Luk for vacummet når huset er forladt

Hvis man lukker for vacuummet til huset risikerer man ikke at skulle afsted hvis det viser sig at der er opstået en defekt på ens toilet mens huset har stået tomt. Det er faktisk en ret almindeligt forekommende fejl og den giver naturligvis også driftsforstyrelser for ens naboer, ja hele området faktisk, hvilket ikke just begejstrer !!!

Vedligehold rør ved brug af CleanVac eller afsyring

Hvordan vedligeholder man bedst sine vakuumrør.
I mange år er det sket ved brug af saltsyre, men der skal skiftes syre flere gange og metoden kan skabe et “rør” af kalk inde i selve røret. Når dette rør knuses, så stopper røret helt og så er udskiftning den eneste løsning (opgravning) – Vi kan ikke anbefale denne metode, da effekten er lille og risikoen desværre er stor. 

Afsyring kan også foretages af proffesionelle – Ved proffessionel afsyring cirkulerer syren i røret over en længere periode.

CleanVac er klart den bedste og mest effektive behandling, især hvis man gerne selv vil stå for opgaven. CleanVac er en bindemiddelsopløser. Det betyder at alkaliske materialer der udsættes for CleanVac opløses biologisk ved at bindemidlet i kalken og urinstenen opløses. Dermed bliver kalk og urinsten til en slags “smattet masse” der skylles væk ved blot at bruge toilettet. CleanVac er afhængig af at der er ilt til stede, så hvis rørene ligger forkert (med bagfald) er der en risiko for at CleanVac kan gøre kalken og urinstenen “skør” så den løsner sig i store flager. Denne fejl er heldigvis meget sjælden, men ved alt aktivitet er der en risiko.
CleanVac er klart den metode vi har set den største effekt af og mange rederier der har brugt det gennem mange år bekræfter effekten.
Metoden har den klart laveste omkostning, den største effekt og den mindste risiko. 

Reparer straks konstaterede defekter på toilettet

Fejl kan hurtigt opstå og det kan give driftsforstyrrelser for hele områder, så sørg for at holde toilettet i ordentlig stand. Læs mere om de enkelte gamle toiletter her nedenfor. Vacuumtoilet.dk har de fleste gummidele på lager til de gamle toiletter. 

Udskift toilettet hvis alderen på toilettet er høj

Ja, der skal jo gang i salget…..Nej, én fejl kommer sjældent alene og hver enkelt reperation koster hurtigt mellem kr. 3.000,- og 4.000,- så der skal ikke mange reperationer til før det bliver dyrt at spare. Husk på at en del vakuumtoiletter ofte er over 40 år gamle og er dermed slidt op i alle de mekaniske dele.
Tænk dig godt om før du kaster dig ud i en reperation af et alt for gammelt vacuumtoilet hvor det efterhånden er svært at skaffe reservedele til.

Der findes 2 gængse typer vakuumtoiletter af ældre dato

Electrolux og Ifö (der kan stå Evac på aktiveringsknappen). 

Ifö vakuumtoilet

Hvis man er den uheldige ejer af en model Ifö vakumtoilet som har fået en fejl – Så skal man være varsom med at foretage reperationer – Det skal bemærkes at der findes 2 modeller – Den ene model fungerer ved at man trykker aktiveringsknappen (den er god nok), den anden fungerer ved at man trækker i aktiveringsknappen. Sidstnævnte er som sagt ikke en model man skal reparere meget på og vi er da ej heller reservedelsholdende til denne model, idet en stor del ikke fås mere og dem man kan få er alt for dyre.

Electrolux vacumtoilet

Disse vacumtoiletter har vist fantastisk styrke ved at rigtig mange har holdt i mere end 45-50 år. Oftest har man kunnet nøjes med at udskifte gummidelene og så fungerede toilettet igen. De seneste år har vi dog set en del hvor plastdelene er slidt helt ned eller deformeres og dermed ikke kan repareres. Der kan ikke skaffes plastdele til modellen længere og udvalget af gummidele er sparsomt og delene er dyre. Electrolux har vist enorm styrke, men tiden er inde til udskiftning.